Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români - filiala Iași a marcat sâmbătă, 12 decembrie, împlinirea a 25 de ani de la înființare. Ziua a început cu Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, oficiată la biserica Sfântul Sava din Iași de către Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. 
Evenimentul a continuat la Centrul Cultural Providența unde s-au putut întâlni toate generațiile ASCOR - Iași, din cei 25 de ani. 
Înființată în 1990, Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români este cea mai mare organizație creștină din România, ce desfăsoară activități culturale, social-filantropice, dar și activități specifice studenților precum: tabere de creație, pelerinaje sau momente artistice.

Sursa: http://www.doxologia.ro/evenimente/25-de-ani-de-la-infiintarea-ascor-iasi

Când ne gândim la ASCOR ne gândim la o școală în care se învață lecții de viață. Prin această școală s-au perindat de-a lungul celor 25 de ani, mii de studenți, veniți de pretutindeni. Dar de oriunde ar fi venit sau de oriunde vor veni, ASCOR-ul i-a unit și le-a dat un numitor comun. Acest numitor comun, au fost valorile pe care le-au împărtășit: iubirea de oameni, jertfa, spiritul de aventură, comuniunea, dorința de cunoaștere, neastâmpărul și căutarea a tot ceea ce este frumos. Că vrem sau nu, facem parte din aceeași familie, cu frați mici și mari, cu părinți fără de vârstă, pentru că rămân mereu tineri. Amintirile sunt și ele asemănătoare: am vizitat aceleași mănăstiri, Putna, Sihăstria, Neamț, Vorona, Nicula, Râmeț, Cozia(și multe altele)....am cântat aceleași colinde în coruri mari pe la căminele studențești, pe la spitalele din Iași sau la azilele de bătrâni, am fost prezenți în sălile mari ale Iașilor pentru a audia conferențiarii care ne-au vorbit pe aceleași teme: postul, rugăciunea, smerenia, Taina familiei, Învierea sau Nașterea Domnului. Un ascorean adevărat a participat la Hramul Cuvioasei Parascheva servind pelerinii cu ceai, făcând colportaj sau primind studenții veniți de la alte filiale. Mulți dintre noi am cunoscut la activități pe viitoarea soție sau viitorul soț. Aici am prins curajul de vorbi, de a organiza, de a face un afiș, de a pleda pentru o cauză nobilă, de a vorbi la radio sau a scrie un articol, de a negocia în interesul celorlați studenți. Aici am prins curajul de a fi oameni. Aici am învățat neliniștea cea bună, am învățat să tresărim în clipele când cei apropiați au nevoie de noi. La ASCOR am auzit pentru prima dată că Dumnezeu ne va judeca mai aspru pentru ceea ce am fi putut să facem și n-am făcut, decât pentru păcatele sau slăbiciunile noastre.

Ce vreau să vă spun este: să nu ne facem că nu ne cunoaștem. Ne cunoaștem. Avem o mulțime de amintiri în comun, avem un trecut care ne-a marcat fiecăruia, mai mult sau mai puțin tinerețea.

Te așteptăm la Iași pe meleagurile unde, îndrăznesc a spune, ai petrecut o parte din cei mai frumoși ani ai vieții tale. Te așteptăm să petreci împreună cu noi câteva ore de revedere, de bucurie, de amintiri, de nostalgii....

Vii sau nu? Pe 12 decembrie, la Iași. Cred că vei veni.

Cu drag și dor,

Răzvan Teletin - ASCOR Iași